Door de ogen van voorzitter Jeroen

Door de ogen van voorzitter Jeroen
Wie zijn toch die mensen die zich vrijwillig inzetten voor hun vereniging? Jeroen van Leeuwen, vader van 4 kinderen én voorzitter van voetbalvereniging CVV Berkel vertelt over zijn rol als voorzitter.

Hoe lang ben je al betrokken bij deze vereniging, en op welke manier?

Ik ben 20 jaar spelend lid geweest. Vanaf mijn 8e tot ik bijna 30 was. Vanaf mijn 20e stond ik ook regelmatig in de keuken. Na mijn actieve voetbalcarrière ben ik eigenlijk direct in het bestuur gegaan. Eerst als secretaris en na 1,5 jaar als voorzitter.

Wat gaf de doorslag om ‘ja’ te zeggen op de vraag om voorzitter te worden?

Ik werd niet echt gevraagd. De rest van het bestuur vond mij de meest geschikte kandidaat om de aftredend voorzitter op te volgen. Dat draagvlak is natuurlijk erg belangrijk. Maar daarnaast leek het me ook vooral erg leuk om te doen. Als secretaris wist ik ook goed wat het voorzitterschap in zou houden, dus dat was een mooie voorbereiding.

Wat vind je het leukst aan deze taak? 

De dingen die goed gaan, en vooral als je ze met elkaar doet. Mooie voorbeelden zijn het vieren van ons 50-jarig jubileum, het bouwen van nieuwe kleedkamers, maar natuurlijk ook de sportieve successen van verschillende elftallen. Ook het maken van afspraken met bijvoorbeeld sponsoren, de gemeente en leveranciers zijn leuke dingen.

"Als je ergens voor gaat, dan moet je daar ook vól voor gaan"

Waarom geef jij je tijd en energie aan het voorzitterschap?

Als je ergens voor gaat, dan moet je daar ook vól voor gaan. Juist dan zie je resultaten en kun je iets moois neerzetten. Daarnaast vind ik dat iedereen zijn steentje zou moeten bijdragen aan zaken buiten gezin en werk. Uiteraard ieder naar zijn of haar kunnen en mogelijkheden en daar waar dat het meest past. Dat kan bijvoorbeeld ook op school, in het bejaardentehuis of in de kerk.

Wat zou je willen zeggen tegen ouders die twijfelen of ze actief betrokken willen zijn bij de sportvereniging van hun kinderen?

Van twijfelen is nog nooit iemand blij geworden. Probeer het gewoon. Geef positieve energie en je merkt vanzelf wat je ervoor terugkrijgt!