“Training geven aan kinderen is niet makkelijk”

Veel amateur-trainers in ons land vinden het lastig om met het gedrag van ouders en sporters om te gaan. Bijna de helft (44%) heeft behoefte aan meer begeleiding van hun sportvereniging. Dit blijkt uit onderzoek van Sportplezier.  

“Er zijn in ons land wekelijks zo’n 400.000 trainers actief rond sportvelden of in sporthallen. Velen stoppen na een aantal jaren en dat betekent dat er een groot verloop aan trainers is”, zegt Jens van der Kerk van VSK. Hierdoor krijgen vaak ouders of 16 tot 20-jarige jeugdleden onverwachts een groep sporters onder zich. Van der Kerk: “Die zijn daarvoor vaak nog onvoldoende of niet toegerust. Het is belangrijk dat sportclubs deze trainers ook opleiden en begeleiden.”

In de video vertellen verschillende trainers waar zij zoal tegenaan lopen. 

Wil je meer weten over trainersbegeleiding? Klik dan hier