“Ons Prosecco-toernooi is een daverend succes. Mooi toch?”

Jolanda Osendarp is zo’n bestuurder die ooit ‘gewoon’ langs de kant stond om haar voetballende kinderen aan te moedigen. “Ik vond het sfeertje op de club wel meteen heel erg leuk, maar aan besturen dacht ik helemaal niet.” Inmiddels is ze vice-voorzitter van SC ’t Gooi en blijkt ze goed te zijn in het binden en enthousiasmeren van mensen en starten van nieuwe verenigingsactiviteiten.

Initiatieven 

Vanuit haar enthousiasme bedacht ze het Prosecco vrouwenvoetbaltoernooi, dat inmiddels een jaarlijks fenomeen is in de regio. “En ik besloot met een aantal voetbalmoeders zelf te gaan voetballen. Want we stonden toch al bij de training van onze kinderen te kijken, dus waarom dan niet zelf tegen een bal trappen? Inmiddels trainen we elke donderdagavond en spelen we vrijdag een 7x7 wedstrijd. Gaaf hè?”

Het typeert Jolanda, die vier jaar geleden in het bestuur kwam van de club. “Het is niet altijd makkelijk geweest hoor. Ik ben best een wervelwind en voor sommigen was dat wel even wennen. Maar gelukkig staan alle neuzen nu dezelfde kant op en maken we een geweldige bloei door als club. Dat hebben we echt samen voor elkaar gekregen. Door goed te luisteren en elkaars kwaliteiten te benutten.”

Bekijk hierboven de hele video van Jolanda. 

Wil je meer informatie en inspiratie over het besturen van een vereniging? Bekijk dan hier de 4 inzichten voor bestuurders!