Binding tussen alle leden van je vereniging belangrijk voor de sfeer

Iedere sportvereniging wil zorgen voor een leuke en gezellige sfeer op hun club. De vereniging moet een plek zijn waar leden graag naartoe komen en vooral even blijven hangen. Daarnaast is het ook een plek waar je jouw vrienden ontmoet en waar allerlei leuke activiteiten worden georganiseerd. Handbalvereniging Quintus zorgt er al jaren voor dat hun topsportcultuur niet ten koste gaat van de sfeer op hun vereniging.

HV Quintus bedrijft al jaren topsport. Zowel in de jeugd als in de senioren spelen ze structureel op het hoogste niveau van Nederland. Toch blijven leden graag komen naar de vereniging. "De topsport trekt mensen uit de hele regio naar de verenging, maar de gezelligheid houdt ze hier," aldus Eric van Steekelenburg, voorzitter van Handbalvereniging Quintus. "We proberen op allerlei manieren de verbindingen met de top- en breedtesport te zoeken. We organiseren van alles voor de jeugd, van clinics tot aan toernooien en van trainingen tot aan kennismakingsdagen. Daarin vervullen de topsportteams altijd een belangrijke rol. Op deze manier proberen we er ook voor te zorgen dat de jeugd naar de wedstrijden van het eerste komt."

"We merken dat ze hierdoor vaker terugkomen."

Naast de binding met de jeugd, probeert de vereniging ook te investeren in de band met hun vrijwilligers en supporters. Britt van Steekelenburg, aanvoerster Dames 1 HV Quintus: "Voor het thuispubliek spelen is echt fantastisch. Zij maken de sfeer en geven ons extra energie tijdens de wedstrijd. Achteraf proberen wij de supporters en vrijwilligers te bedanken door even de tijd te nemen voor een praatje. We merken dat ze hierdoor vaker terugkomen naar onze wedstrijden en dat is leuk om te zien."

Doordat HV Quintus zo actief de verbinding tussen alle lagen in hun vereniging heeft gestimuleerd, is de vereniging extra gezellig geworden. Eric van Steekelenburg: "Het is inmiddels niet alleen de ontmoetingsplaats van het dorp, maar van de hele regio. Daar zijn we erg trots op!"