Training geven, hoe pak je dat aan?
Je ziet het steeds vaker: enthousiaste sportliefhebbers die anderen mee willen nemen in hun passie. Zo beginnen zij een eigen sportgroepje en zijn opeens trainer. Maar wat komt daar eigenlijk bij kijken? 

Training geven: hoe pak je dat aan?

Steeds meer mensen vinden het leuk om hun eigen sportgroepje op te richten in de sport waar zij een passie voor hebben. Super leuk natuurlijk om andere mensen te motiveren en een ontwikkeling door te zien maken. In sommige gevallen is dit op sportief vlak, in andere gevallen kan dit ook mentaal zijn. Vanuit jouw enthousiasme begin je andere mensen te coachen en uiteindelijk leidt dit tot een eigen bedrijfje waarin je zelf de trainer bent. 

Of je nou voor een groep kinderen staat, of voor een groep ouderen, het trainersvak blijft een uitdaging. Natuurlijk heeft elke doelgroep een andere benadering nodig, maar de basisprincipes kunnen we op allerlei doelgroepen toepassen. Om je een stukje op weg te helpen, zijn er 4 inzichten voor trainerschap ontwikkeld. 

4 inzichten over trainerschap

In het filmpje “4 inzichten over trainerschap” wordt in 6 minuten glashelder uitgelegd wat je kunt doen om een goede teamsfeer te creëren waarin iedereen zich op z’n gemak voelt en plezier heeft. Een groep waarin iedereen weet wat de afspraken zijn en iedereen (niet onbelangrijk) zich ook als sporter ontwikkelt. Het filmpje geeft beginnende maar ook meer ervaren trainers en coaches een goede basis. Bedenk ook dat het in het begin even zoeken zal zijn en dat is ook helemaal niet erg. Als je eenmaal bezig bent en al die blije gezichten ziet, weet je waar je het voor doet en zal het vanzelf gemakkelijker gaan. De video is oorspronkelijk gemaakt voor het verenigingsleven, maar is zeker ook goed toepasbaar in andere vormen van sport!