De Tenniskids World Tour

Tenniskids

Sporten is voor jong en oud. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Daarom is Tenniskids, het tennisprogramma voor kinderen. Plezier en samenspel; daar draait het om! Het leuke wedstrijdprogramma, World Tour, zorgt ervoor dat de kleine spelers zich net echte toptennissers voelen.

Tenniskids

Plezier begint al bij de jeugd. In het programma Tenniskids spelen kinderen t/m 12 jaar op hun eigen niveau met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen. Kinderen worden direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Dat is niet alleen goed voor de fysieke, maar ook voor de sociale vaardigheden.

Plezier in de World Tour

Bij Tenniskids hoort ook een leuk wedstrijdprogramma, waarin je je net een echte toptennisser voelt. Dit programma heet voor de jongste spelers namelijk de World Tour – net als voor de profspelers. Voor de tennissers die iets ouder zijn is er de Groene Competitie. Er zijn in totaal elf wedstrijddagen per jaar, steeds gekoppeld aan een andere wereldstad waar ook toppers als Roger Federer, Rafael Nadal, Kiki Bertens en Robin Haase spelen.

Zelf activiteiten ondernemen?

Je kunt als vereniging veel acties ondernemen die bijdragen aan het plezier op en rond de tennisbaan. Denk eens aan het organiseren van een Beat the parents-toernooi, het meenemen van een vriendje naar de training, kinderen samen met hun ouders laten trainen, ontbijten met het team voorafgaand aan de Tenniskids World Tour. Er zijn legio voorbeelden te verzinnen waardoor vooral kinderen meer plezier in sport krijgen. Want hoe meer plezier een kind heeft, des te langer blijf hij of zij lid!

Bron: tenniskids.nl