''Ik probeer het gezellig te maken in de kantine!''

''Ik probeer het gezellig te maken in de kantine!''
Tot ze haar man Sander ontmoette was ze nog nooit op Vlijmscherp SVH geweest. Tegenwoordig is het hele gezin van Marieke Budding (35) elk weekend te vinden op de basketbalvereniging uit Vlijmen. Sander was besmet met het basketbalvirus en stak haar aan. De bezige bij pakte allerlei vrijwilligerstaken op en veranderde de kantine van de basketbalclub in de gezelligste kantine uit de regio. Om die reden volgen we de spontane Marieke de komende tijd in het kader van Sportplezier.

Besmet door het enthousiasme van haar man

Haar man is een echte basketbalfreak. Hij heeft zijn hele jeugd doorgebracht op de plaatselijke basketbalvereniging. Sander speelde jaren in Heren 1 en speelt nu nog in Heren 2. Ook was hij scheidsrechter op landelijk niveau en is hij trainer van diverse jeugdteams op zijn vereniging geweest. Hij sleepte Marieke mee naar zijn vereniging en langzaam werd zij aangestoken door zijn enthousiasme. “Ik kwam steeds vaker op Vlijmscherp, heb zelfs ook nog even gebasketbald. Toen ik stopte en de kinderen zijn gaan spelen, ben ik in de kantine gaan staan.”

''Ik speelde gewoon competitie maar plezier stond altijd voorop. Dat wil ik mijn kinderen ook meegeven!''

De kantine is haar terrein

Tegenwoordig is de kantine haar terrein. Vroeger, op de tennisvereniging, was het al een plek waar ze gezellig met vriendinnen rondhing. “Ik had zeker niet het meeste talent van iedereen, maar ik vond het wel heel leuk. Ik speelde gewoon competitie maar plezier stond altijd voorop. Dat wil ik mijn kinderen ook meegeven.”

Een gezellige plek op de club

De kantine van Vlijmscherp SVH is een plek waar iedereen graag komt. Kinderen, ouders, bestuursleden en ook tegenstanders voelen zich thuis bij Marieke in de kantine. “Ik probeer het gewoon gezellig te maken. Dat iedereen zijn ei kwijt kan of je nou gezellig een praatje wil maken aan de bar of een drankje wil doen met je tegenstander.”

Later laten we op dit platform zien hoe Marieke de gezelligheid op de club ‘maakt’ en welke tips&tricks ze heeft voor andere kantinemedewerkers.