“Elk jaar een speelster iets beter maken”

“Elk jaar een speelster iets beter maken”
In het dagelijkse leven is hij software engineer, maar de grote passie van Urvan Pourier (49) is softbal. En dan vooral het trainen van het softbal meisjesteam van Blue Birds in Delft. In die ploeg speelt ook zijn dochter Lorena. Een dubbelrol, die voor veel coaches in Nederland herkenbaar en soms lastig is. Om die reden volgen we de charismatische Urvan de komende tijd in het kader van Sportplezier.

Plezier is verreweg het belangrijkst!

Urvan begon op zijn achttiende al met coachen. Hij startte ruim 30 jaar geleden met het trainen van senioren dames teams, maar toen Lorena op haar 6e ging softballen besloot hij om ook haar te gaan trainen. “Je doet het omdat het leuk is en om mensen iets te leren. Elk jaar wil ik iedere speelster iets beter maken, maar dat ze plezier hebben is verreweg het belangrijkst. Als ik het plezier zie in hun ogen, dan weet ik dat ik goed bezig ben.”

‘’Als ik het plezier zie in hun ogen, dan weet ik dat ik goed bezig ben.”

Verliefd op het mooiste spelletje dat er is

De Arubaan is al zijn hele leven bezeten van het spelletje met de handschoen en de knuppel. Zo lang hij zich kan herinneren is hij al bezig met honk- en/of softbal. Geboren op Aruba werd hij net als vele anderen Arubanen verliefd op -zoals hij zelf zegt- het mooiste spelletje dat er is. “Mijn vader speelde zodra we oud genoeg waren al ‘catch’ met ons. Mijn ouders stonden elke wedstrijden langs de lijn en het was vaak onderwerp van gesprek aan onze keukentafel. Dat blijft een dierbare herinnering die ik ook graag aan de kinderen die ik train doorgeef.”

Competitie

Volgende maand start de competitie van de KNBSB voor het team van Urvan. “Of we bovenaan of onderaan eindigen, maakt me niet uit. Als we aan het einde van het seizoen beter zijn dan aan het begin en de kinderen plezier hebben gehad, is onze missie geslaagd.”