Jezelf kunnen zijn, het beste uit jezelf halen en vooral plezier hebben in hockey. Dat is wat iedereen wil, ongeacht religie, achtergrond, huidskleur of seksuele voorkeur.

Steeds meer hockeyverenigingen houden zich bezig met Sportiviteit & Respect, daar is de KNHB erg trots op. Deze hockeyverenigingen zijn een voorbeeld voor vele andere sportverenigingen. Binnen de hockeywereld is er een stevige basis voor veiligheid en sportiviteit. 

Hoe zorg je ervoor dat iedereen zich veilig voelt binnen de vereniging? Hoe kan jij ervoor zorgen dat hockey inderdaad een sport voor iedereen is? Is de sfeer echt wel veilig voor iedereen? Of je nu bestuurder, trainer, coach, speler, scheidsrechter of supporter bent iedereen op en rond het hockeyveld heeft hier een rol in, dus jij ook. Om dit concreet te maken is een verenigingstoolkit ontwikkeld, met de nodige materialen om zichtbaarheid te geven aan de campagne en het onderwerp bespreekbaar te maken binnen de verenigingen.

Verenigingstoolkit ‘Hockey voor iedereen’

  • Stappenplannen voor diverse doelgroepen met tips en tricks over wat zij kunnen doen om hockey voor iedereen veilig en leuk te houden
  • Achtergrondinformatie, eerdere campagnes, eerder verschenen informatie op websites van derden
  • Een voorbeeld presentatie die door verenigingen gebruikt kan worden voor een themabijeenkomst over diversiteit binnen de vereniging, bijvoorbeeld op een trainers- of aanvoerdersbijeenkomst
  • Filmportret van Maartje Scheepstra, John van Lottum en Pepijn Keppel*
  • Trailer (verkorte versie) Maartje Scheepstra, John van Lottum en Pepijn Keppel*
  • Banners ‘Hockey voor iedereen’ voor op verenigingswebsites
  • Digitale poster John van Lottum (A3-formaat) om te printen en op te hangen in het clubhuis

Download de verenigingstoolkit 'Hockey voor iedereen'

* De filmportretten en de trailers van Maartje Scheepstra, John van Lottum en Pepijn Keppel kunnen op het KNHB vimeo account worden gedownload voor gebruik door verenigingen.