De wegkapitein zorgt voor veiligheid en plezier!

In samenwerking met de NTFU

We trekken er graag op uit in de zomer. Ook om lekker buiten te sporten ! Dat betekent dat het druk is op de wegen. De wegkapitein waarborgt de veiligheid van een groep wielrenners en de andere weggebruikers, zodat iedereen met plezier de weg op kan. Bekijk hier hoe vereniging TC de Tweewielers dit aanpakt!

Opleiding wegkapitein

Fiets je in een groep groter dan 4 personen? Dan zorg je als wegkapitein voor de veiligheid van de groep. Dit doe je aan de hand van afspraken die binnen je club zijn gemaakt, de gedragscode van de Wieleracademie en in overleg met een opgeleide trainer of instructeur van jouw vereniging. Jij zorgt dat de verkeersregels en gedragsregels van je vereniging worden gevolgd en spreekt leden hierop aan als dit nodig is, zet routes uit en ziet toe op de snelheid van de groep. Hoe je dit in de praktijk brengt leer je op de opleiding tot wegkapitein, ook wel WT 1 genoemd (Wielertrainer 1).

Meer informatie over de opleiding voor wegkapitein.