“Een gezellige kantine bindt mensen aan je club”

“Een gezellige kantine bindt mensen aan je club”
Vaak vinden we dat onze eigen club de gezelligste vereniging van Nederland is, maar waarom vinden we dat? En waarom komen we graag op die ene club en op die andere juist niet? Volgens Marieke Budding (35) draait alles om de sfeer.

“De kantine speelt daarin een hele belangrijke rol,” vertelt de barmedewerker bij Basketballclub Vlijmscherp SVH. “De sfeer in de kantine is echt een afspiegeling van de sfeer op je club. Maak het daar gezellig en mensen blijven hangen en komen ook weer terug.”

De sportvereniging speelt nog steeds een belangrijke rol in ons sociale leven. We maken er ‘vrienden voor het leven’, drinken er misschien wel ons eerste biertje of krijgen er onze eerste zoen. Toch is het niet bij iedere vereniging vanzelfsprekend dat leden even een drankje komen doen na hun wedstrijd. Marieke: “Wij proberen dat hier in Vlijmen te stimuleren. Voor jeugdteams tot 14 jaar is het verplicht om samen met de tegenstander een drankje in de kantine te doen. Dit trekt de ouders ook de kantine in. Zij drinken ook een drankje mee of kopen iets lekkers voor hun zoon of dochter. Daarnaast creëren we hiermee een cultuur dat je na je wedstrijd nog even in de kantine blijft hangen. En dat zorgt voor de altijd gezellige bedrijvigheid in onze kantine.”

De sfeer in de kantine is echt een afspiegeling van de sfeer op je club

Naast het feit dat een bruisende kantine een hoop gezelligheid oplevert, zijn er meer voordelen. Een goed functionerende kantine zorgt voor extra binding met leden en niet onbelangrijk: een vollere clubkas. “Zonder de kantine, zou deze club financieel een stuk minder gezond zijn. We kunnen van de extra inkomsten leuke dingen doen voor de jeugd en andere leden. Dus investeer in je kantine. Dat betaalt zich altijd terug!”