#blijfthuis en toch sporten, dat kan!

#blijfthuis en toch sporten, dat kan!
Zoveel mogelijk thuis blijven en toch aan voldoende beweging komen....dat is momenteel een uitdaging voor iedereen tijdens de Corona crisis. Veel ouders hebben op dit moment te maken met de uitdaging om thuis te werken en tegelijkertijd de kinderen te helpen bij hun schoolwerk. Deze combinatie van werken en de kinderen bezig houden is mentaal en fysiek uitdagend voor iedereen. Kinderen moeten hun energie kwijt, sport is hiervoor altijd een heerlijke uitlaatklep. Kinderen missen momenteel de gymles op school en hun wekelijkse sport op de sportclub of op een van de vele pleintjes in de buurt met vriendjes. Om dit te vervangen worden er door veel organisaties, sportverenigingen, gemeenten en andere betrokken sportinstanties allerlei digitale lessen, challenges en oefeningen aangeboden. Dit aanbod is vooral te vinden via sites, facebook en andere social media kanalen van bijvoorbeeld sportbonden, NOC*NSF, de gemeente etc. Dit zijn vaak super leuke en mooie initiatieven die wij als sportplezier graag voor jullie op een rijtje willen zetten. Dit lijstje is natuurlijk verre van compleet, maar we wilden graag wat initiatieven voor jullie opsommen! 

In moeilijke tijden is het goed om positief te blijven. Zo zei Johan Cruijff eens 'Elk nadeel heeft zijn voordeel'. Een voordeel van deze vreselijke Corona crisis is dat door al dit digitale sportaanbod kinderen allemaal verschillende sporten kunnen ontdekken, gewoon in de huiskamer! Laten we met elkaar zorgen dat Corona snel de wereld uit is en we weer samen met veel plezier kunnen sporten. Let op jezelf en elkaar!  

Wanneer kun je wel of niet sporten

Wanneer kan je nu wel of juist niet thuis gaan sporten....hier is te zien en lezen wanneer je wel kan sporten en wanneer je juist even moet rusten en uitzieken.