Juniorbuggy

Juniorbuggy sectie autocross

Dat je met 17 jaar op de openbare weg mag rijden volgens het 2toDrive principe, is niet meer weg te denken uit het Nederlandse autobeeld. In de Nederlandse Autocross is dit ook al zo met de juniorklasse, omdat ook hier de gedachte gold, wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Deze gedachte is door het Bestuur Sectie Autocross nooit meer losgelaten en hierdoor is er vanaf 2016 een nieuwe klasse bij gekomen; de Juniorbuggy klasse.

Om draagvlak voor deze klasse te krijgen, is vanaf het seizoen 2016 een start gemaakt met de Juniorbuggy klasse, waarbij de leeftijdgrens tussen 13 en 21 jaar geldt. De drie daaropvolgende seizoenen zijn als proefperiode aangemerkt, waarbij na seizoen twee is gekeken of er genoeg potentie voor deze klasse bestond. En sinds begin dit jaar (2019) is deze klasse een waardig onderdeel van het Nederlands Kampioenschap geworden. 

Heb je interesse en/of vragen over de Juniorbuggy klasse, aarzel dan niet en stuur een mail op het volgende adres: autocross@knaf.nl