Juniorbuggy

Juniorbuggy sectie autocross

Dat je met 17 jaar op de openbare weg mag rijden volgens het 2toDrive principe, is niet meer weg te denken in het Nederlandse autobeeld. In de Nederlandse Autocross is dit ook al zo met de juniorklasse, omdat ook hier de gedachte gold, wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Deze gedachte is door het Bestuur Sectie Autocross nooit meer losgelaten en daarom is er vanaf 2016 een nieuwe klasse bij; de Juniorbuggy klasse.

Om draagvlak voor deze klasse te krijgen, is vanaf het seizoen 2016 een voorzichtige start gemaakt met de Juniorbuggy klasse, waarbij ook in Nederland de leeftijdgrens tussen 13 en 21 geldt. De drie daaropvolgende seizoenen zijn als proefperiode aangemerkt, waarbij na seizoen twee is gekeken of er genoeg potentie voor deze klasse bestaat. Dan worden de toekomstplannen van deze klasse opnieuw bekeken en daar waar nodig bijgesteld. Hiermee wil het BSAC nogmaals onderstrepen dat deze klasse geen vervanger is van de huidige juniorklasse en ook het NK Autocross nog geen deel gaat uitmaken van de competitie.

Heb je interesse en/of vragen over de Juniorbuggy klasse, aarzel dan niet en stuur ons een mail op het volgende adres: autocross@knaf.nl