De Halter opent haar deuren voor de wijk

Krachtsportvereniging De Halter heeft een toonaangevende worstelafdeling binnen Nederland en bestaat binnenkort 100 jaar. De afgelopen 15 jaar heeft de club haar deuren open gezet voor de wijk en wordt er ingespeeld op de behoefte uit de buurt. Door het aanbieden van recreatiesporten naast het reguliere sportaanbod is het aantal leden gegroeid tot meer dan 250. 

Leden behouden en nieuwe doelgroepen bereiken

De Halter heeft de ambitie om uit te groeien tot een professioneel aangestuurde krachtsportvereniging in Utrecht, waarbij Olympisch worstelen de kernactiviteit is. Door het vergroten van het huidige sportaanbod en het opzetten van nieuwe producten wil de club haar huidige leden behouden en nieuwe doelgroepen bereiken. Ook samenwerken met andere organisaties is hierbij erg belangrijk. Bestuurder Hans Galesloot heeft zich om te beginnen aangesloten bij verschillende wijkactiviteiten en wijkoverleggen. ''Je krijgt informatie, bent gesprekspartner en kan meedenken over het beweegprogramma in de wijk.''  

Connectie met de wijk

Eén van de manieren waarop de vereniging connectie zoekt met de wijk is door samenwerking met scholen. Marielle Jansen woont in de wijk en is vertrouwenspersoon en ouder van één van de leden. De Halter geeft regelmatig clinics op de school van haar kinderen. Haar dochter vond één van de clinics zo leuk dat ze een keer bij de vereniging is gaan kijken en niet meer is weggegaan. 

''Het is juist mooi dat ouderen en jongeren samen plezier kunnen beleven aan sport''.

''Ik vind het heel goed dat de Halter een maatschappelijke rol oppakt, want als vereniging ben je meer dan alleen een sportvereniging. Het is juist mooi dat ouderen en jongeren samen plezier kunnen beleven aan sport.'' Marielle vindt de samenwerking van De Halter met de school bijzonder, iets wat je volgens haar nog niet bij veel clubs ziet. ''De school in de buurt heeft een breed aanbod aan activiteiten, waaronder sportvaria. Kinderen maken hier kennis met allerlei sporten, hier plant je eigenlijk het zaadje voor het creëren van sportplezier bij kinderen.''

Persoonlijke benadering en plezier

Bij het aanbod voor nieuwe doelgroepen wordt bij De Halter veel aandacht besteed aan een persoonlijke benadering van de mensen die komen sporten. Je bent geen nummertje, maar een persoon en dat wordt door de sporters over het algemeen als fijn ervaren. De rol van trainer Tim Hensen is zorgen dat mensen veel plezier hebben in het sporten en ook terug willen komen. ''Ik wil er voor zorgen dat mensen het leuk vinden om naar de les te komen en het misschien ook jammer vinden als ze niet kunnen komen''.