Dromen van een professionele honkbalcarrière

Dromen van een professionele honkbalcarrière
Drie talentvolle jonge honkballers van de Rotterdamse honkbalschool Unicorns dromen van een professionele carrière in Amerika. Phayson (16), Misja (19) en Tyriq (11) doen er alles aan om hierin te slagen. De weg naar de top is echter niet zonder tegenslagen. 

Talent

De 16-jarige Phayson Antonia heeft in honkbal zijn uitlaatklep gevonden. Zijn talent in de sport geeft hem de hoop op een mooie professionele honkbalcarrière. Voor Phayson betekent dit ook een positieve afleiding op de negativiteit die hij heeft meemaakte op jonge leeftijd. De buurt waarin hij woont heeft een negatieve invloed op hem en een strafblad op zak helpt ook niet echt mee. Zijn talent voor honkbal geeft hem de kans zich te richten op iets positiefs. De 19-jarig Misja Harcksen is het al gelukt om Amerika te bereiken en speelt bij de LA Dodgers. Daar merkt hij dat je het met alleen talent niet gaat redden. Omgaan met tegenslagen is een belangrijke leerschool. De jongste van de drie, Tyriq Kempis, hoopt ook ooit naar Amerika te gaan. Hij komt uit een echte honkbalfamilie en heeft het talent dus niet van een vreemde... Hij leert nu veel van de andere Rotterdammers die hem voor gingen.

Met alleen talent ga je het niet redden

Van falen naar slagen

Bij alle drie de honkballers komt het besef steeds meer dat fouten maken helemaal niet erg is, maar dat de manier waarop je ermee omgaat, uiteindelijk bepaalt hoe goed je echt bent. Als je hier goed mee om kunt gaan, helpt dit je ook bij andere tegenslagen in het leven. Misja is de oudste van de drie en heeft hier al meer ervaring in. Hij helpt dan ook graag jongens als Tyriq en probeert hem de wijze lessen door te geven. Je kunt nog zo veel talent hebben, maar zonder hard werken, vallen en opstaan bereik je nooit waar je van droomt. 

Documentaire

Het verhaal van de jonge, talentvolle honkballers is ook regisseur Robbert Kiem So Hwat niet ontgaan. De jongens inspireerden hem om een documentaire te maken, genaamd "A Perfect Game". De documentaire laat zien hoe het is om talentvol te zijn en de top te willen bereiken. Dat is soms lastiger dan gedacht... De regisseur laat de verhalen van de drie jongens zien en neemt je mee in alle tegenslagen die zij op hun pad tegenkomen. De documentaire werd ook vertoond tijdens het SportFilmFestival in Rotterdam.