Diverse culturen bij Hockeyclub Feijenoord
Het is Paul Veldhuijzen gelukt om de multiculturele wijk Feijenoord aan het hockeyen te krijgen. Hij werd nog net niet uitgelachen toen hij zo'n negen jaar geleden zijn plannen voor een hockeyclub in Zuid bekendmaakte. Bekijk hier het mooie verhaal van het ontstaan van deze hockeyclub! 

Van het pleintje naar een complex

In 2010 begon Paul met een paar sticks in een kliko op het Afrikaanderplein en niet veel later namen zo’n honderd leden die hij op het Afrikaanderplein had leren hockeyen hun intrek op een provisorisch complexje aan de Laan van Zuid.

In 2016 kreeg HC Feijenoord van de gemeente te horen dat er nieuwe plannen voor de locatie aan de Laan van Zuid waren bedacht en dus moest de club verhuizen. De club ligt op het nieuwe Sportcomplex Olympia, vlakbij De Kuip, twee kilometer van de oude locatie vandaan. Toch droomt HC Feijenoord van een terugkeer in de wijk waarin het sprookje zo'n negen jaar geleden begon. Momenteel zijn ze bezig daar een dependance te openen.

Huidige leden

Inmiddels heeft de vereniging bijna 450 leden, waarvan ongeveer de helft Nederlands is en de andere helft niet. Tachtig procent van de leden is kind. Een derde daarvan wordt gesubsidieerd door het Jeugdsportfonds, dat kinderen die om financiële redenen geen lid van een sportvereniging kunnen worden toch de kans geeft om te sporten. Rotterdam – en dan met name Rotterdam-Zuid – heeft de laagste sportparticipatie van Nederland. Het doel van de multisportclub is om zoveel mogelijk Rotterdammers op een laagdrempelige manier de kans te geven te gaan sporten. Via scholen, via clinics, via activiteiten in de wijk. Het zijn unieke verhalen binnen de hockeywereld.