4 inzichten voor trainerschap
De bijscholingen en in-house trainingen van Veilig Sport Klimaat en ASK zijn bedoeld voor alle trainers en coaches die willen groeien in hun manier van training geven. Op een interactieve manier kijk je als trainer of coach eens goed in de spiegel aan de hand van de vier inzichten: structureren, motiveren, individuele aandacht geven en regie overdracht. Waarom ben jij ooit trainer of coach geworden? Wat maakt jou uniek als trainer of coach? En op welke manier kan jij een nog betere trainer of coach worden?

Wat staat je te wachten?

In de bijscholingen en inspiratie sessies gaan we dieper op deze 4 thema’s in. Hoe kan je ze zelf inzetten, op welke wijze kunnen ze je helpen in jouw dagelijkse praktijk en wat kun je er precies mee doen om bijvoorbeeld bepaalde, voor jou lastige situaties, aan te pakken. Alle bijscholingen en inspiratiesessies zijn interactief en een mooie mengeling van overdracht van kennis en informatie, het zelf ervaren plus het werken met de genoemde 4-Inzichten. Door middel van leuke, uitdagende en inspirerende werkvormen ervaar je als deelnemer wat het effect is van het op de juiste manier toepassen van deze 4-Inzichten. Op deze manier kun je het zelf thuis in de praktijk meteen toepassen!

Ervaringen 

De afgelopen jaren hebben we enorm veel leuke en spontane reacties van trainers en coaches gehad, die bij ons de bijscholing, een inspiratiesessie of in-house training hebben gevolgd. Met name het kennisdelen, de kennis en input van de docent en het kennismaken met andere coaches van diverse sporten wordt als leuk, leerzaam en inspirerend ervaren. Andere veel gehoorde reacties zijn dat de bijscholing een goed inzicht geeft en handige handvatten geeft die ze direct in de praktijk kunnen toepassen. De vooropdracht wordt als leerzaam en leuk ervaren waarbij de deelnemers aangeven dat ze door de vooropdracht meteen ook nog meer geprikkeld worden om over de stof na te denken. Het geeft hen een goede voorbereiding op de bijscholing en geeft daarmee de bijscholing ook echt een extra waarde mee.

"Mooie mix van theorie en praktijk"

Veel gehoorde feedback van deelnemers is: “Meteen toepasbaar”, “Had ik dit maar eerder gedaan”, “Super leuk al die trainers van verschillende sporten bij elkaar!”, “Mooie mix van theorie en praktijk”, “Mooie eye-opener” en “Deze bijscholing zou iedere trainer en coach moeten volgen!”.

Doe jij mee?

Bij de verenigingen worden de 4-Inzichten bijscholingen, trajecten en in-house inspiraties sessies vaak gegeven om de trainers extra bagage mee te geven. Het geeft hen concrete handvatten, een leerlijn en handige materialen. Kortom veel trainers en coaches zijn, door deze bijscholingen en inspiratiesessies, met veel enthousiasme aan de slag gegaan om een nog betere trainer of coach te worden. Zien we jou ook snel bij een van onze bijscholingen? Of regel jij voor jouw vereniging een eigen traject? Bekijk de bijscholing(en) op www.academievoorsportkader.nl/bijscholing/trainersencoaches.