De echte wielrenner laat van zich horen

De echte wielrenner laat van zich horen
Door rood rijden, afval laten slingeren, agressief inhalen en op kop te hard rijden. Het zijn voorbeelden van gedrag waar Nederland zich aan stoort bij wielrenners. Ook andere wielrenners irriteren zich aan hun medewielrenners die ervoor zorgen dat het imago van de Nederlandse wielrenner langzaam verslechterd. De NTFU wil met de campagne ‘De Echte Wielrenner laat van zich horen’ het imago van de Nederlandse wielrenner verbeteren.

Voor de NTFU is het lastig het gedrag van wielrenners op afstand bij te sturen en wil daarom de renners zelf betrekken in het oplossen van dit probleem. Wielrenners kunnen veel beter elkaar aanspreken op verkeerd gedrag. Met onderstaande animatie wil de NTFU het onderwerp bespreekbaar maken en een spiegel voorhouden aan de wielrenner die dit ongewenste gedrag vertoont.

En het is natuurlijk niet altijd alleen de wielrenner. Ook de medeweggebruiker moet zich gedragen in het verkeer. In het voorjaar trekken veel Nederlanders er in hun vrije tijd op uit en dit kan leiden tot drukte op de fietspaden en wegen. Als wielrenners en medeweggebruikers elkaar passeren, leidt dit soms tot onbegrip, ergernis of erger; ongelukken. De NTFU geeft daarom via onderstaande animatie goede voorbeelden hoe voetgangers, fietsers, automobilisten en wielrenners elkaar veilig kunnen passeren.