“Ik probeer anderen aan te steken met mijn enthousiasme”
Zodra Stefan kon lopen werd hij al meegesleept naar voetbalvereniging Alcides in Meppel. Zijn vader Jacco deed allerlei klusjes op de club terwijl Stefan voetbalde met zijn vriendjes. Tegenwoordig fluit hij 2 à 3 wedstrijden per weekend en is hij scheidsrechterfunctionaris van Alcides. “Ik fluit ook voor de KNVB en speel nog in het vierde. Alcides is echt mijn club en ik vind het enorm leuk om wat voor de club te doen. Met mijn enthousiasme probeer ik ook anderen aan te steken om vrijwilliger te worden.”

Geïnspireerd door zijn vader

Stefan weet niet beter dan dat het hele gezin leeft voor de club. Zo was het vroeger bij hem thuis al. “Iedere dag aten we om 5 uur en daarna vertrok mijn vader naar de club om de kantine te openen voor de ouders van de kinderen die kwamen trainen. Als mijn vader dit niet deed, bleef de kantine dicht. Zelfs toen hij na een hartinfarct op de intensive care lag, was zijn eerste vraag aan mij of we samen de kantine konden openen.”

Dit kenmerkt de enorme betrokkenheid en drive van de vader van Stefan die binnen de club ook wel ‘Mister Alcides’ genoemd wordt. Dit inspireerde Stefan om ook een steentje bij te dragen als vrijwilliger op zijn club. Hij pakte allerlei zaken op binnen de club, maar vond zijn passie bij het fluiten van wedstrijden.

''Als ik iets doe, wil ik er het maximale uithalen!''

Grenzeloos enthousiast

Zijn enthousiasme kent geen grenzen. Hij sleept zijn gezin regelmatig mee naar de velden. Vrouw Chantal, zoon Noud en dochter Evi hoopt hij zo te besmetten met het Alcides virus. Naast zijn baan bij Restaurant Havelte Café ’t Knooppunt is hij ook nog vrijwilliger bij de brandweer in Meppel. “Als ik iets doe, wil ik er het maximale uithalen. Dit doe ik in mijn werk, als scheidsrechter en ook als vrijwilliger bij de brandweer.”

 We zullen Stefan volgen in zijn soms lastige taak als voetbalscheidsrechter en hopen zo andere (potentiële) scheidsrechters te enthousiasmeren en helpen.