‘’Ik wil mijn passie overbrengen op de meiden die ik train’’

‘’Ik wil mijn passie overbrengen op de meiden die ik train’’
7 jaar geleden begon ze met het spelen van hockey. De gedreven 17-jarige Nikki speelt inmiddels op landelijk niveau. Haar droom is om ooit te spelen in het grote Oranje. Daarnaast brengt ze haar passie voor hockey over op een team van jonge meiden, die ze vol enthousiasme traint en coacht bij SV Kampong in Utrecht.

Positief gestimuleerd door haar ouders

Vanuit haar ouders is Nikki altijd positief gestimuleerd. Nikki en haar zusje moesten al jong een sport kiezen. ‘’Mijn ouders wilden geen luie kinderen, op zich wel logisch'', zegt ze lachend. ''We mochten altijd zelf kiezen welke sport. Mijn ouders zeiden altijd dat ik het echt leuk moest vinden en anders een andere sport moest kiezen.‘’

Een leven vol sport

Om haar ambities in de sport goed te combineren met haar opleiding gaat Nikki naar het Johan Cruyff College in Amsterdam. Je krijgt hier de mogelijkheid om naast je studie je verder te ontwikkelen als topsporter. Op deze manier kun je op alle fronten het beste uit jezelf halen. ‘’Mijn droom is om het Nederlands eftal te spelen, maar dat willen heel veel mensen. Toch wil ik het heel graag! Het is alles of niets. Je kan half je best doen, maar dan haal je het sowieso niet. Ik ga er daarom volle bak voor!’’

Een voorbeeld voor mijn team

De meiden in het team dat ze training geeft zien Nikki als een voorbeeld. Ze hoeft ze amper te motiveren, want de meiden hebben bijna altijd zin in de training. ‘’Als de trainingen leuk zijn, dan ga je graag naar trainingen en als die leuk zijn ga je graag naar wedstrijden. Zo werkt het bij mij, maar zo werkt het ook bij de meiden die ik train.’’ Zoals in elke sport kun je niet altijd winnen. Door elke week met plezier te trainen kun je jezelf stapje voor stapje verbeteren. Nikki snapt dat zelf als geen ander.  ‘’Ik probeer de meiden op te peppen door te zeggen dat je niet altijd alles kunt winnen. Dat is op alle niveaus zo. Ik vertel dan dat ik zelf ook niet altijd win. We gaan gewoon weer hard trainen, zodat we hopelijk volgende week wel winnen!’’

17 jaar en trainer

Ondanks dat Nikki pas 17 jaar is, gaat de rol als coach/trainer haar goed af. ‘’Als je een passie in de sport hebt en het kan overbrengen, waarom dan niet als coach? Natuurlijk was het best eng in het begin. Maar niet geschoten is altijd mis. Ik vind kinderen superleuk en hockey helemaal geweldig. Dan is training geven een toffe combinatie. Wil je ook graag een team trainen of coachen, dan zou ik zeggen: gewoon doen! Als het niet bevalt kun je altijd stoppen, maar dan heb je het gewoon gedaan!’’