Sportplezier telt!
Sport is leuk! Niet voor niets staan ieder week miljoenen Nederlanders op en rond sportveld, baan of bad. Sport brengt mensen samen. Zorgt dat ze gezond blijven. Maar vooral dat ze plezier hebben. Meestal dan. Want soms gaat het mis. Een scheldpartij, wat duw- en trekwerk of een serieuze vechtpartij.

Dat wil niemand. Sportplezier, daar gaat het om. Daarom werken we in de sport samen aan een plezierig en veilig sportklimaat. Verenigingen met een veilig sportklimaat  hebben een positieve sfeer, waar je je welkom en gewaardeerd voelt en waar ouders hun kinderen graag laat sporten. Hoe doe je dat? Door als bestuurder, trainer, coach, scheidsrechter, jurylid of ouder je bewust te zijn van het feit dat we samen de vereniging maken. Jij kunt positief gedrag stimuleren en ingrijpen als het fout gaat. Want sportplezier kun je maken!

Sportplezier.nl geeft tips en trics en deelt mooie verhalen uit de praktijk met je. Wil je meer weten over het programma ‘Naar een veiliger sportklimaat’? Kijk dan op ‘Over ons’ wat je allemaal op jouw vereniging kunt doen.