Spelregelcafé CTO'70

"Een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar!" vat CTO’70 voorzitter Gert-Jan Baerents het Spelregelcafé dat zijn club onlangs organiseerde samen. "De nieuwe spelregels kwamen aan bod, de bestaande kennis is opgefrist. Leden en ouders van onze jeugd gaan nu goed uitgerust de scheidsrechtersstoel op. En dat komt het plezier in en om het veld duidelijk ten goede."

Een slimme zet 

Net als ruim 200 andere volleybalverenigingen vroeg de Duivendrechtse club afgelopen voorjaar het gratis Spelregelcafé promotiepakket aan bij de Nederlandse Volleybalbond. Een slimme zet om dat café bij aanvang van het nieuwe seizoen te organiseren; er zijn dit seizoen namelijk een aantal belangrijke spelregelwijzigingen ingegaan. ‘Omdat de wijzigingen allemaal zijn verwerkt in Volleybalmasterz.nl, bleek de site een uitstekend middel om ook die snel onder de knie te krijgen’,  aldus de voorzitter.

Praktisch

Onder leiding van scheidsrechtercoördinator Kees Sluis werden alle seniorleden van de club uitgenodigd voor het Spelregelcafé. Daarbij werd op een groot scherm veelvuldig gebruik gemaakt van Volleybalmasterz.nl, een website speciaal gemaakt om op een leuke en makkelijke manier de actuele spelregels te leren. De deelnemers vonden vooral de uitleg over bijzondere, lastige situaties op de website heel praktisch.

Een succes

Ook bij de bij de ouders van de jeugd van CTO’70 Volleybal was het Spelregelcafé een succes. “Om te voorkomen dat een enkele ouder altijd moest coachen en fluiten, wilden wij ook andere ouders van onze jeugdleden spelregelkennis bijbrengen.” Na de uitleg mochten de ouders tijdens de training van hun kinderen oefenen met de opgedane kennis en bij hun eerste wedstrijd werden de  kersverse scheidsrechters goed begeleid. “Ze hadden duidelijk plezier in het leiden van de wedstrijden, daar hebben Volleybalmasterz.nl en ons Spelregelcafé zeker aan bijgedragen!” besluit de enthousiaste voorzitter zijn verhaal.